Întâlnire cu tinerii și adolescenții din parohia Prăjești

12 octombrie 2019, Prăjești

„O generație  va povesti altei generaţii…”. Cu aceasta provocare am mers cu mult drag la Prăjeşti in data de 12 octombrie 2019 pentru a prezenta o fărâma din istoria Provinciei noastre. Tinerii au rămas impresionaţi de ceea ce au aflat in urma vizionarii filmuleţului, deoarece nu cunoşteau nimic despre noi. Erau 10 adolescenţi si tineri cu vârstele între 13 și 17 ani. Au exprimat că nu ne cunosc ca si Congregaţie ci doar ca aspect al îmbrăcămintei. După ce am vizionat filmul, sr. Varvara Grosu a povestit momentul când a simțit în inima ei chemarea lui Isus și cum a reuşit sa o trăiască in timpul comunismului, dar și bucuria deschiderii primelor comunități in 1990.

Bucuria redeschiderii nu a ţinut cont de condiţii, oboseală sau curs de formare. Aceasta redeschidere a fost ca aurul trecut prin foc. Au mai urmat câteva discuţii libere prin care au voit sa afle cate ceva din viata noastră si când am intrat in Institut,  mai eram prezente și sr. Silvia Bejan împreună cu sr. Maria Danca.

Înainte de a încheia le-am făcut invitaţia de a participa la întâlnirea vocaţională în octombrie.

Mulţumim Domnului pentru aceşti tineri minunaţi, pentru momentele petrecute împreuna și-l rugăm pe Domnul să le dăruiască mereu lumina necesară pentru a descoperi iubirea lui pentru fiecare.

Sr. Angela Gal

* * *