„Inimi arzătoare, picioare care merg” (cf Luca 24,13-35)

Bucuria reîntâlnirii – Rodnicia împărtășirii – Frumusețea participării la frângerea Pâinii Euharistice împreună cu poporul lui Dumnezeu!

În perioada 20 – 22 octombrie a avut loc la Valea Mare întâlnirea animatoarelor misionare din Provincie, întâlnirea a avut ca scop împărtășirea experiențelor trăite de fiecare în slujirea încredințată precum și verificarea realizării propunerilor de la ultima întâlnire și organizarea pentru următorul an.  

„Inimi arzătoare”

Întâlnirea noastră a început vineri seara cu rugăciunea Vesperelor și sfântul Rozariu împreună cu surorile comunității care ne-au găzduit, urmată fiind de o zi intensă  dedicată împărtășirii, verificării și organizării. Un prim moment al zilei de sâmbătă a fost reprezentat de citirea împreună a mesajului Papei Francisc pentru cea de-a 97 Zi Mondială a Misiunilor prin care ne-am predispus la împărtășirea  experiențelor personale pe care le-am trăit fiecare. Seara ne-am rugat și am participat împreună la sfântul Rozariu și Sfânta Liturghie în parohia „Sfântul Mihail”- Valea Mare.  

„Picioare care merg”

În ziua de duminică ne-am pus în mișcare într-un mod și mai intens, pornind spre parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Nisiporești, parohie în care la întâlnirea precedentă ne-am decis ca să trăim ziua Mondială a Misiunilor, împreună cu frații franciscani conventuali din Comunitate și cu credincioșii parohiei precum și cu surorile noastre animatoare vocaționale și un grup de tinere care în aceeași perioadă s-au întâlnit în Comunitatea „Sfânta Rita” din Hălăucești.

Adunate în locul stropit de sângele Fericitei Veronica Antal – fecioară martiră, am continuat întâlnirea noastră rugându-ne sfântul Rozariul misionar și animând Sfânta Liturghie. Am avut bucuria de a ne ruga după Sfânta Liturghie la mormântul Fericitei  Veronica unde părintele paroh Fabian Blaj ne-a prezentat câteva aspecte din viața ei.

Am încheiat întâlnirea noastră în Comunitatea Surorilor de la Hălăucești unde am servit prânzul împreună.

Cu recunoștință aducem mulțumire Domnului pentru aceste zile și îi cerem harul de a ne transforma  reînnoind zelul nostru pentru a-l face cunoscut în lumea de astăzi dându-ne inimi arzătoare datorită Scripturilor explicate de El, ochi deschiși în recunoașterea Lui și picioare care merg deoarece așa după cum exprimă Papa Francisc în mesajul pentru misiuni: „Cristos care frânge pâinea devine acum pâinea frântă, împărtășită cu discipolii și apoi consumată de ei. Devenind invizibil, pentru că a intrat înăuntrul inimilor discipolilor îi face să ardă și mai mult, determinându-i să reia drumul fără întârziere pentru a comunica tuturor experiența unică a întâlnirii cu Cel Înviat! Astfel Cristos înviat este cel care frânge pâinea și în același timp este pâinea frântă pentru noi. Așadar, fiecare discipol misionar este chemat să devină, ca Isus și în el, datorită acțiunii Duhului Sfânt, cel care frânge pâinea și cel care este pâine frântă pentru lume”(cf. Mesajul Sfântului Părinte Francisc pentru Ziua Mondială a Misiunilor 2023).

Sr. Ionela Florentina Pal