25 iunie-2 iulie 2023, Hălăucești: Adunarea provincială a Surorilor Franciscane Misionare de Assisi din România

25 iunie-2 iulie 2023, Hălăucești: Adunarea provincială a Surorilor Franciscane Misionare de Assisi din România

 

            În perioada 25 iunie – 2 iulie 2023, comunitatea Surorilor Franciscane Misionare de Assisi „Sf. Rita” din Hălăucești a fost gazdă primitoare pentru cele 60 de surori care au participat la Adunarea provincială desfășurată în două sesiuni: 25-28 iunie 2023 și, respectiv, 29 iunie-2 iulie 2023.

            Adunarea provincială este un moment semnificativ pentru noi deoarece este un moment care ne adună împreună pentru a ne verifica viața și drumul parcurs de la ultimul capitul provincial, la lumina Evangheliei, a carismei și a proiectului Provinciei noastre.          

            Ne-am bucurat mult să o avem în mijlocul nostru pe superioara generală, Sr. Francesca Farina, venită de la Assisi, pentru a ne însoți în reflexiile, discuțiile și împărtășirile avute și pentru a ne încuraja să îmbrățișăm viitorul cu îndrăzneală, creativitate și încredere în Dumnezeu.

             Pr. Cristian Dumea (OFMConv) căruia îi mulțumim, la momentul formativ, ne-a oferit din bogăția și experiența avută în ce privește viața fraternă și corectarea fraternă, oferindu-ne multe argumente care ne-au luminat și ne-au provocat la reflexie și convertire.

            Ne-am bucurat împreună de un climat fratern, ne-am rugat și am reflectat, fiecare dându-și aportul cu responsabilitate la munca de grup propusă. Am încercat să ascultăm cu atenție ”semnele timpului” și să vedem cum putem răspunde la provocările Duhului Sfânt pornind de la necesitățile „periferiilor„ societății de astăzi, în locurile în care suntem prezente și slujim. 

            După zile atât de pline, bogate și frumoase inima ne este plină de recunoștință privind la modul minunat în care Dumnezeu continuă să lucreze în noi și prin noi. Ne întoarcem în comunitățile noastre bucuroase de experiența făcută și reînsuflețite în elanul de a-l sluji pe Cristos, sărac, răstignit și înviat, în cei de lângă noi și mai ales în cei săraci și marginalizați!